logo OIDFA

Workshops

workshopstphotos

Inloopworkshops.


Op vrijdag 10-08-2018 en zaterdag 11-08-2018 zijn er inloopworkshops.
Op vrijdag om 12.00 uur en om 15.00 uur.
Op zaterdag om 10.00 uur, om 12.00 uur en om 14.00 uur.
Benieuwd welke dit zijn?

Workshops op de kantmarkt NedKlik hier voor een overzicht. Deze is ook uit te printen.


Kant in combinatie met breiwerk, door Mariet Visser.


In haar zoektocht naar innovatie, ontstond "Kant in combinatie met breiwerk". Breiwerk op een bijzondere manier met de materialen van vandaag, daarmee creëerde ze een transparante structuur. Omdat gebreide structuren horen tot de kant-achtige technieken, is dit een mooie verbinding met Kloskant. Beide technieken komen op het kussen van de kloskant samen waardoor vele nieuwe mogelijkheden ontstaan. Kloskant en breiwerk hebben samen de uitstraling van hedendaags kant. Het is een persoonlijk creatief proces. Het resultaat is uniek. Geïnteresseerd? Laat uzelf verrassen en doe deze workshop. (Het heeft aanbeveling om beide technieken te kennen)
Voorbeelden
example example


Modern ´s Gravenmoerse kant, door Hanneke Troost.


´s Gravenmoerse kanten werden gebruikt aan de mutsen van West-Brabant. Dit type kant vinden we terug in boeken in Gravenmoer uit de 19e eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog in de 20ste eeuw. Rond 1980 kwam deze kant weer in de spotlights. Er werden vele kappen teruggevonden en gereconstrueerd. De oude patronen zijn onze inspiratiebron voor het maken van nieuwe ontwerpen.
Voorbeelden
example example


Borduren met klosjes, door Thea de Roode.


Het idee voor dit type kant kwam, toen zij bezig was met een Lutac-patroon. In Lutac is er een basis, een vulling en een bedekkende mantel. Nu wordt er gebruik gemaakt van een kant en klaar linnen weefsel, dit bespaart tijd en werk
Voorbeelden
example example


Naaldkant Zele style, door Gerda Cramer


Tijdens het congres kunt u kennismaken met de techniek van de Klassieke Zeelse Naaldkant. Deze oude kantsoort wordt gemaakt met festonsteken. Het betreft een arbeidsintensieve en langzame techniek, die van naaldkantwerksters geduld vraagt, maar wel een uniek resultaat oplevert. Gelukkig is de workshop over meerdere dagen verspreid, zodat er alle ruimte is voor persoonlijke begeleiding bij het maken van een uniek werkstukje in naaldkant. Het product van de workshop wordt een bloem-corsage. Daarvoor worden meerdere losse bloemblaadjes gemaakt die aan elkaar worden gehecht en tot slot een hartje krijgen. Dat hartje kan een "Hollandse knoop" zijn of gemaakt worden van kleine kraaltjes. Er zijn verschillende vormen van blaadjes waaruit u kunt kiezen. U leert eerst het werkstukje voor te bereiden en daarna gaat u aan het werk. Tenminste twee verschillende vullingen, die geschikt zijn voor de blaadjes, worden geleerd. Het kan mooi zijn om van de bloem een soort sampler te maken en de blaadjes te variëren.
Voorbeelden
example example