Dit is de site van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Nationaal Internationaal
Werkgroepen
De OIDFA Werk- en Studiegroepen doen onderzoek naar een verschillende onderwerpen die te maken hebben met klos- en/of naaldkant. Met regelmaat leveren de groepen artikelen aan ter publicatie in het Bulletin en het eindresultaat van het onderzoek kan soms worden gepubliceerd in boekvorm of als patronenmap voorzien van kantbrieven en technische tekeningen. Elke groep krijgt tijdens een OIDFA congres een stand ter beschikking om materiaal over het onderzoek ten toon te stellen.
Werk- en Studiegroepen die hun onderzoek hebben afgerond zijn “Ghent lace with varied ground’, Point Ground’, Italian Folk Costumes’ en ‘Linnenkast’.
Voorstellen om nieuwe Werk- of Studiegroepen te beginnen, kunnen te allen tijde worden gericht aan de Werkgroep Coördinator.
Werkgroepen, die op het moment actief zijn, staan hieronder.
8 februari 2019
Nationaal Klederdachten
OIDFA Werkgroep Kant in de Nederlandse Klederdracht
Voorzitter: Jantje Emmens
Kant in de Nederlandse klederdracht treft men vooral aan in de mutsen. De groep heeft verschillende typen muts uit verschillende regio’s in Nederland bestudeerd en hierover gepubliceerd: over die uit West-Brabant, uit Lunteren en omgeving, de Drentse muts, de Volendammer ‘Hul’, de ‘Toefmuts’ uit Staphorst, de Mutsen van Zuid-Beveland en over Kanten aan het kostuum van Marken.
8 februari 2019
Internationaal Klederdrachten
OIDFA Werkgroep Kant in de Duitse Klederdracht
Voorzitter: Marianne Stang
Deze groep heeft boeken uitgebracht over kant in de klederdrachten uit drie gebieden in Duitsland: Schwalm, het Zwarte Woud, en Dachau.
8 februari 2019
Internationaal
OIDFA Werkgroep Russische ceremoniële doeken
Voorzitter: Elena Gorbunova
Deze groep bestudeert de ceremoniële doeken, die een belangrijke rol spelen in het dagelijkse leven in Rusland. De kanten, die deze doeken omzomen, zullen worden gepresenteerd en uitgelegd in een boek, dat binnenkort uitkomt.
15 maart 2019
Internationaal
OIDFA Werkgroep Kant in de Italiaanse klederdracht
Voorzitter: Alessandra Caputo
Deze groep bestudeert de kanten in de Italiaanse klederdrachten, te beginnen met de collectie van het Nationaal Museum voor Volkskunst en Tradities in Rome.
15 maart 2019

Copyright © 2019 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland