Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Digitale contacten 2021

Deelnemers 27 maart 2021

 

Digitaal ledencontact op 27 maart 2021


Omdat de ledencontact ook dit jaar niet fysiek door kon gaan, hebben we een digitaal ledencontact gehouden. De link naar het verslag hiervan vindt u hiernaast.


Digitaal contact op 11 mei 2021

Boekenlegger in Hollandse kant

 

Dit eerste digitale contact voor leden en belangstellenden werd hoofdzakelijk door leden bezocht. Diegenen, die hadden ingeschreven hadden een patroontje van een boekenlegger in Hollandse kant ontvangen, waar men al mee kon beginnen. Sommigen earen al heel ver met het kantje. Een enkeling had het al bijna af. Er werd ijverig geklost en gepraat. Vooral het praten was erg belangrijk. Dat geeft duidelijk aan hoezeer we dat missen. Daarom doen we het nog eens over.


Digitaal contact op 18 mei 2021

Dit digitale contact was weer heel gezellig. We waren met z'n negenen. Er werd over allerlei dingen betreffende de OIDFA, de Nederlandse afdeling, het klossen en onze ervaringen tijdens deze rare tijd. Naast al dat praten werd er door enkelen ijverig geklost. We gaan hier zeker mee door. Het volgende contact is waarschijnlijk over 3 weken. Puck Smelter gaat dan iets vertellen over “wild klossen”.


Digitaal contact op 15 juni 2021

wildklossen door Puck Smelter

 

Er zijn ditmaal 2 nieuwelingen bij, die geen lid van de OIDFA zijn, iemand uit België en iemand uit Roermond.
We hebben het kort over de contactdag in oktober gehad. Misschien moeten we gaan toeren in plaats van vast naar Maarn te gaan. Er worden verschillende mogelijkheden genoemd, zoals de Kantfabriek in Horst, Museum voor de Vrouw in Echt, Textile Research Centre in Ledein en de Kunstfabriek in Enschede. We gaan deze mogelijkheden onderzoeken.
Hierna vertelde PUck over haar avonturen in het wildklossen en liet verscheidene werkstukken zien. Het was heel inspirerend en een aantal wou het zeker eens proberen.

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland