Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Bulletin

kaft Bulletin 2021

 

Nummer 1 van dit jaar is verschenen met hierin o.a. artikelen over filetkant aan een muts en bloes uit Estonië, overkant in England gezien door Poolse ogen, een verslag van een tentoonstellingsbezoek uit België, een interview met een ontwerpster van een LaceFence in Australië, een artikel over zoom cursussen en een webinar uit Engeland en patronen uit Duitsland, Australië en Amerika. Allemaal zeer de moeite waard.

Het Bulletin (Bulletin OIDFA) is het driemaandelijks tijdschrift van de organisatie. Aan de herkomst van de artikelen (auteur) en de inhoud ervan is goed te merken dat OIDFA een internationaal karakter heeft. De artikelen behandelen onderwerpen als beschrijvingen van kant en kantgeschiedenis.
Ook teksten over belangrijke tentoonstellingen, musea en vooraanstaande kantwerk(st)ers worden ondergebracht in het tijdschrift. Elke uitgave bevat een of meer kantpatronen. Ook de bevindingen van een van de bestaande OIDFA Werkgroepen krijgen aandacht. Boekbesprekingen, andere patronen en vanzelfsprekend informatie en nieuws over OIDFA zelf.
De artikelen in het Bulletin zijn zowel in het Engels als in het Frans.
Leden in Nederland kunnen zich bij de secretaris/penningmeester in Nederland opgeven voor het ontvangen van de Nederlandse vertaling.
Voor vragen over ontbrekende tijdschriften, neemt u contact op met de secretaris.


Copyright © 2021 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland