Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Bulletin

Bulletin nr. 1 van 2024

 

In het eerste nummer van 2024 o.a. een verslag van de contactdag voor de Nederlandse OIDFA leden in het Andere Museum in Leeuwarden. Verder artikelen over het Kantmuseum in Retournac en over een donatie van The Devon Lace Teachers aan het Royal Albert Memorial Museum. Daarnaast een vooruitblik op het virtuele congres dit jaar en andere interessante artikelen en patronen.

Het Bulletin (Bulletin OIDFA) is het driemaandelijks tijdschrift van de organisatie. Aan de herkomst van de artikelen (auteur) en de inhoud ervan is goed te merken dat OIDFA een internationaal karakter heeft. De artikelen behandelen onderwerpen als beschrijvingen van kant en kantgeschiedenis.
Ook teksten over belangrijke tentoonstellingen, musea en vooraanstaande kantwerk(st)ers worden ondergebracht in het tijdschrift. Elke uitgave bevat een of meer kantpatronen. Ook de bevindingen van een van de bestaande OIDFA Werkgroepen krijgen aandacht. Boekbesprekingen, andere patronen en vanzelfsprekend informatie en nieuws over OIDFA zelf.
De artikelen in het Bulletin zijn zowel in het Engels als in het Frans.
Leden in Nederland kunnen zich bij de secretaris/penningmeester in Nederland opgeven voor het ontvangen van de Nederlandse vertaling.
Voor vragen over ontbrekende tijdschriften, neemt u contact op met de secretaris.


Copyright © · All Rights Reserved · OIDFA Nederland