Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Oidfa contactdag 30 maart 2019

logo contactdag maart 2019

 

Onze voorjaarscontactdag was dit jaar op 30 maart.
De dagvoorzitter Liesbeth van Loo opende de dag en deelde met ons de zorgen van het bestuur over het teruglopend ledental. Ook riep ze op om het bestuur te komen versterken. Kort werd vooruitgelopen op het congres in Tartu in 2020.
Bij de “Kant in ’t zonnetje” vertelde Tine Oderkerk over haar leven met kant. Ongeveer 40 jaar geleden begon ze te klossen. Eerst lessen in Haarlem, later schriftelijke lessen van de Arnhemse Kantklosschool. Daar kloste ze o.a. Torchon. Na een cursus van Annemarie Verbeke begon ze met de Vlaanderse kant en Binche. Deze kanten klost ze nog steeds net als tule, omdat ze van kant met doorlopende draden houdt. Zeker als die draden dun zijn.
De workshop was samengesteld door LIesbeth van Loo, Anja Mosheuvel en Tony de Kaper. De ontwerpen waren parapluutjes of parasolletjes, al naar gelang de zon schijnt of het regent. Het idee is om de landenstand tijdens het komende congres met parapluutjes en parasolletjes te vullen. Dat wordt dus klossen de komende tijd, want de stand is 3x3 meter.


Een foto impressie van deze dag vindt u hieronder.

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland