Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Oidfa contactdag 27 october 2018

logo contactdag october 2018

 

De herfstcontactdag van de Nederlandse OIDFA leden was dit jaar op 27 oktober.
We hebben teruggekeken op het Lace Event deze zomer in Zaandam door middel van een leuke Powerpoint. Deze had Annemieke Solleveld gemaakt met de favoriete momenten van elk bestuurslid.
Na deze presentatie werd Annemieke bedankt voor al die jaren, dat ze zich als secretaris voor OIDFA Nederland en de OIDFA wereldwijd heeft ingezet.
Bij de “Kant in ’t zonnetje” nam Ine Blaas ons mee in haar leven met kant. Via de Withof Duchesse met Zr. Judith, de Valencienne met Yvonne Krijgsman, de Chantille, Blonde en Polychrome Chantilly met Lia Baumeister en Christa van Schagen kwam ze terecht bij de kantkring “Het Molenwiekje”. Daar maakte ze kennis met de ’s Gravenmoerse kant. Ze wou graag een keuvel maken. Daar moest kant voor geklost worden. De keuvel kent ook een mutsebol met geborduurde tule. Hiervoor heeft ze zich verdiept in het tuleborduren. Dit heeft tot vele workshops die Ina heeft gegeven, geleid maar ook tot een boekje. Ook haar man heeft zich in de kant en kantwerksters van
’s Gravenmoer verdiept en daarover een boek geschreven.
De workshop, samengesteld door Liesbeth van Loo en Tine Oderkerk was gebaseerd op een bolvormig lampje van papierrepen. Dit hebben ze omgezet in kant. Het werd “Experimenteer kantje” genoemd omdat de bandjes in allerlei slagen, technieken of met diverse garens kunnen worden gewerkt. We werden uitgenodigd om hiermee te experimenteren.
Tijdens de workshop was er de mogelijkheid om inkopen te doen bij de OIDFA stand of de stand van Heikina. Ook konden de harten worden opgehaald, die tijdens het Lace Event op het bord hadden gehangen, of ingeleverd waren voor het boek, dat ter gelegenheid van dat evenement was uitgegeven.

Een foto impressie van deze dag vindt u hieronder.

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland