Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

OIDFA digitaal ledencontact 27 maart 2021

Deelnmers 27 maart 2021

 

Omdat de ledencontactdag ook dit jaar niet fysiek kon doorgaan, is er besloten om een digitaal ledencontact te houden. Dan hebben we toch weer even contact en kunnen we lekker over een aantal dingen praten.
Het bestuur bestaat momenteel uit 1 persoon, Gon Homburg. Uitbreiding van het aantal bestuursleden is van harte welkom.
Ook heeft Nederland momenteel geen vertegenwoordiging in de AC. Ook hiervoor zijn aanmeldingen welkom.
De invulling van een alternatief congres dit jaar is nog niet bekend. Het EC is dit momenteel aan het onderzoeken. Het enige dat bekend is, is dat de GA op de geplande tijd digitaal doorgaat. Nog onbekend is hoe men zich daar voor moet aanmelden.
We hebben uitgebreid gesproken over de toekomstig activiteiten. We kunnen natuurlijk op de oude voet doorgaan, maar ook andere vormen van onderling contact zijn mogelijk, zoals gezamelijk een museum bezoeken en daarna met de groep napraten.
Ook digitaal zijn er mogelijkheden, met name om kantliefhebbers buiten de OIDFA met ons kennis te laten maken. Er zou regelmatig een digitale activiteit zoals een koffie-uurtje of een digitale workshop. Dit zou via Facebook of Instagram aangekondigd kunnen worden. De moeite waard om onderzocht te worden.
Na dit geanimeerde gesprek volgde de presentatie van Gon Homburg over haar kanten en ontwerpen. Zij specialiseert zich niet in een kantsoort, maar gaat regelmatig van de ene naar de andere techniek. Naast een aantal ontwerpen die onstaan waren naar aanleiding van gebeurtenissen of tentoonstellingen, liet ze ook de resultaten van een 3-tal gevolgde OIDFA cursussen zien.

Armband gemaakt na de OIDFA cursus in Nottingham

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland