Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

Oidfa contactdag 26 maart 2022

Iedereen aandachtig luisterend

 

Onze voorjaarscontactdag was weer in de Twee Marken in Maarn Na twee coronajaren waren de twintig aanwezige leden en de organisatie blij dat de contactdag weer live kon plaatsvinden. Gon Homburg opende de contactdag en deed een oproep voor nieuwe bestuursleden, aangezien zij de afgelopen weken wat gezondheidsperikelen had gehad en zich realiseerde dat een eenmans bestuur wel heel kwetsbaar is. Het is niet veel werk en het zou Gon goed helpen om te weten dat ze er niet helemaal alleen voor staat.
Het internationale Oidfa congres zal dit jaar digitaal zijn, wat natuurlijk jammer vinden. Op zaterdag 22 oktober zijn er plannen om een museumbezoek te plannen als OIDFA-herfstbijeenkomst bij het Museum de Kantfabriek in Horst. Hebt u interesse om hier aan deel te nemen, laat dit weten door een mailtje te sturen naar Gon Homburg, e-mail: secretaris@oidfanederland.nl. Vermeldt daarbij of u met de OV of met de auto wilt komen en of u in het bezit bent van een museumjaarkaart. We hopen op een ouderwets grote opkomst.

Bettie Stijnman houdt de lezing

Een hele andere kijk op kant – presentatie door Bettie Stijnman.
Bettie startte de presentatie met een introductie en uitleg over het verschil en het ontstaan van de verschillende kantsoorten door de tijd heen. Dit plaatste het kantbreien in perspectief en haar eigen achtergrond als technisch modetekenaar gaf een verdiepende laag aan haar presentatie. Daarna vertelde ze over de drie kantbreicentra die er zijn in Europa, nl. Estland; Haapsalu / Rusland; Orenburg / de Shetland eilanden. Het derde deel was een uitgebeide presentatie van eigen werk, de variatie in haar patronen en de diverse materialen en mogelijkheden gaven een mooi overzicht. Ben u nu zelf geïnspireerd geraakt kijk dan op https://www.ravelry.com/. Op deze website staan patronen en kunt u werk delen, wel pas nadat u een inlog hebt aangemaakt.

Een prachtige gebreide kanten sjaal

Na de lunch ging de workshop van start. Er kon gekozen worden uit drie verschillende paisley ontwerpen. Eén ontwerp in Indria kant door Riet Delescen, één grote pailey met krul ontworpen door Gon Homburg en een moderne Paisley ontworpen door Ilse Schoneveld. Het werd een gezellige middag voor samen klossen én een middag voor bijkletsen. Er was zelfs een deelnemer, die een door haarzelf ontworpen paisley aan het klossen.
Ilse Schoneveld


Een foto impressie van deze dag vindt u hieronder.

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland