Dit is de website van de Nederlandse afdeling van de OIDFA Internationaal.
OIDFA - Organisation Internationale de la Dentelle au Fuseau et à l’Aiguille

 

OIDFA digitaal ledencontact 21 januari 2022

Leerboek voor het klossen van Kantwerk door L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk.

 

Het eerste digitale contact van dit jaar. De vorige waren zo goed bevallen, dat we het ook nu gaan voortzetten.
We waren met 9 personen. Dat valt misschien iets tegen, maar niet iedereen is voor zo’n digitaal gebeuren. Sommigen zijn het moe en anderen vinden het onplezierig of hebben moeite met de techniek. Nadat Gon de aanwezigen had verwelkomd, werd het programma voor dit jaar doorgenomen.
• contactdag op 26 maart in de Twee Marken in Maarn met een workshop over paisleys en een lezing over andere kanttechnieken door Bettie Stijnman.
• eventueel een cursus kantbreien door Bettie in mei in Leiden. Beperkt aantal deelnemers.
• museumbezoek in oktober. In gedachten is het Museum de Kantbriek in Horst. Het is alleen niet zo goed met het openbaar vervoer te bereiken. In het weekend rijdt er geen lijndienst meer tussen het station en het dorp, maar een 8-persoons-belbus, die moet 1 uur van te voren gebeld worden. Over het algemeen vond men het probleem goed op te lossen door elkaar op te halen van het station of al langer met elkaar mee te rijden.
Naar aanleiding van de contactdag in het Textile Research Centre heb ik een artikel voor het bulletin geschreven. Deze wordt in het 1e of 2e bulletin gepubliceerd. Voor het 3e bulletin is Nederland aan de beurt om artikelen in te sturen. Naar aanleiding daarvan heb ik een kleine studie gemaakt over mevr. L.P.J. de Jager Meezenbroek-van Beverwijk. Het artikel met bijbehoren platen is besproken.
Daarna nog nagepraat over De Jager Meezenbroek, het boek Hollandsche Kant, mevr. Van der Meulen-Nulle en Zuster Judith.

De klas van de school “Ieder voor Allen”in 1924.

Copyright © 2023 · All Rights Reserved · OIDFA Nederland